Sober & Stijl uitvaarten verzorgt ook repatrieringen.

Repatriering naar het buitenland / Wat te doen na overlijden in het buitenland?

Waar je ook bent in de wereld, iedereen kan onverwachts overlijden. Iemand kan overlijden door een natuurlijke dood, een misdrijf, vanwege een ernstige ziekte of een ongeval.

Indien iemand in het buitenland overlijdt is het belangrijk om te weten onder welke omstandigheden hij/zij is overleden. Is het een overlijden in het ziekenhuis of buiten het ziekenhuis, is het een natuurlijk of niet-natuurlijk overlijden.

Een niet-natuurlijk overlijden is als iemand overlijdt ten gevolge van een misdrijf of ongeval. Voor een persoon die overlijdt in een ziekenhuis wordt door een arts van het ziekenhuis een akte van overlijden opgemaakt.

Tevens wordt er in de gemeente waar iemand is overleden aangifte gedaan van het overlijden. Het overlijden kan ook worden geregistreerd bij een consulaat. Als iemand buiten het ziekenhuis overlijdt moet een arts komen die een akte van overlijden opmaakt. 

Net zo als bij een overlijden in het ziekenhuis moet er aangifte worden gedaan van het overlijden.

Als het overlijden het gevolg is van een ongeval of misdrijf wordt er direct contact opgenomen met de politie en een arts. Omdat er eerst onderzoek door de politie moet worden verricht wordt het lichaam in beslag genomen. 

Zodra het onderzoek klaar is wordt het lichaam vrijgegeven voor vervoer naar Nederland. Hoe vindt repatriëring na overlijden plaats vanuit het buitenland?

Het stoffelijk overschot wordt gerepatrieerd. Een repatriëring wordt verzorgd door de nabestaanden in samenwerking met een uitvaartonderneming (in het land van overlijden) .

Wij verzorgen de wettelijke formaliteiten ter plaatse. De overledene moet worden verzorgd voor het vervoer, formaliteiten aan de grens (op het vliegveld of per auto) moeten worden geregeld.

Vaak wordt het lichaam van een overledene gebalsemd omdat tussen het tijdstip van overlijden en de begrafenis/crematie vaak meer tijd zit dan dat iemand in Nederland overlijdt.

Als het vervoer naar Nederland per vliegtuig plaatsvindt wordt de overledene vervoerd in een zinken kist die volledig afgesloten is. Als de overledene in Nederland is aangekomen kan de begrafenis/crematie plaatsvinden. 

In de plaats van overlijden is een akte opgemaakt die moet worden ingeschreven bij de burgerlijke stand van de woonplaats van de overledene.

Voor het overbrengen van overledene tot volledige uitvaart in Nederland of andere landen kunt u op ons rekenen.Vervoer met auto is tot 2000 km goedkoper dan met vliegtuig. Omdat prijzen kunnen verschillen kunt u met ons contact op nemen.

Met auto wordt er € 1,21 ct/km berekend Het stoffelijk overschot wordt gerepatrieerd. Een repatriëring wordt verzorgd door de nabestaanden in samenwerking met een uitvaartonderneming (in het land van overlijden).

Wij verzorgen de wettelijke formaliteiten ter plaatse.

De overledene moet worden verzorgd voor het vervoer, formaliteiten aan de grens (op het vliegveld of per auto) moeten worden geregeld.

Vaak wordt het lichaam van een overledene gebalsemd omdat tussen het tijdstip van overlijdenen de begrafenis/crematie vaak meer tijd zit dan dat iemand in Nederland overlijdt.

Bekijk de website en neem Direct Contact met ons op! 

Transport kosten. Dag en nacht bereikbaar.

 

Staan uw wensen er niet bij?

Laat het ons weten.

Tel: 085-1306447

Erik uw uitvaartverzorger

Cijfer 9,5

Fam. Basjes

Wij zijn uiterst tevreden over de goede zorgen van Erik bij de uitvaart van mijn moeder.
Vanaf overlijden tot de crematie was contact en overleg altijd mogelijk en werden verzoeken probleemloos en vriendelijk ingewilligd.
Het heeft er in belangrijke mate mede voor gezorgd dat wij op de juiste wijze afscheid hebben kunnen nemen, waarvoor onze dank.

Peter

Cijfer 9,5

Fam. de Jong

Wij willen jullie bedanken voor de goede en service, Een budget crematie wat hij wilde wij hebben zijn wens vervult.
Dank voor de ondersteuning die jullie hebben gegeven.

Michel

Cijfer 10

Fam. Konings

Beste Erik, nogmaals dank voor alle goede zorgen! Alles was prima geregeld en we hebben fijn afscheid kunnen nemen.
Groet Jos, Cindy en Nina

Chat openen
Stel uw vraag via Whatsapp
Chat met Sober & Stijl
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Onze Sober & Stijl uitvaartverzorgers staan voor u klaar.
(whatsapp en sms mogelijk)